Facebook Twitter Google plus
15 mei 2017


Als reactie op het artikel ‘Na Hoekakker is ook Puihoek in gevaar’ laat de Antwerpse schepen Rob Van de Velde Koen (N-VA) weten dat bebouwing op de Puihoek absoluut niet aan de orde is. “Niet vandaag, niet in de toekomst.”

In haar nieuwsbrief van zaterdag 13 mei liet het buurtcomité Hoekakker weten dat “er aanwijzingen zijn dat er na de verkiezingen ook een masterplan Puihoek op tafel zal liggen.” Dat wordt door het stadsbestuur met klem ontkend.

Het buurtcomité Hoekakker vecht tegen de verkaveling van het laatste stukje groen in Ekeren-Donk. “Opnieuw wordt een aanslag gepleegd op het landelijk karakter van de Donk”, zegt woordvoerder André Didden. “Van de 18ha Hoekakker wordt 14 ha groen omgezet in parkzone en een hyper noodzakelijk waterbekken om eindelijk komaf te maken met de waterproblematiek in de wijk”, zegt de schepen. Volgens de schepen heeft het landelijke karakter van Ekeren nooit ter discussie gestaan en  zal nog sterker worden benadrukt.  

 

Bron: Gazet van Antwerpen

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publish.be

 

« terug