Facebook Twitter Google plus

projectontwikkelaars

Het project Hoekakker

De stad Antwerpen en het district Ekeren werken samen met de eigenaars Vooruitzicht en de Ideale Woning aan een nieuw masterplan voor Hoekakker.

Dit is een visie voor het gebied dat door ontwerpbureau BUUR wordt uitgewerkt. Centraal in dit plan ligt een groot nieuw park. Aan de randen zullen er woningen, appartementen en voorzieningen worden ingepland.

Op de planning staat in de eerste plaats de ontwikkeling van het park waar iedereen van kan komen genieten.


Download het masterplan
 

Nieuws

Hoekakker Ekeren

Hoekakker - Ekeren

Video sluiten
17 juni 2017

PARK HOEKAKKER WORDT GROENE LONG IN EKEREN

Een symbiose van landbouw, ecologie, een speeltuin en een ontmoetingsruimte, dat is wat Ekeren binnenkort mag verwachten van het toekomstige Park Hoekakker. Zaterdagvoormiddag werd dat duidelijk toen de plannen voor het nieuwe park werden bekend gemaakt tijdens een uitgebreide wandeling op de site. Op basis van de input die zowel de huidige als toekomstige buurtbewoners half april gaven, legde BUUR – het Bureau voor Urbanisme – deskundig de puzzel.

Lees meer »
31 mei 2017

Projectontwikkelaar informeert bewoners over waterproblematiek in Hoekakker

De kans dat Ekeren-Donk in de toekomst nog met zware overstromingen krijgt af te rekenen zoals in de jaren ’90 of eerder nog in 2014, wordt een stuk kleiner dan tot nu toe het geval was. Daar zal het toekomstige park van woonproject Hoekakker toe bijdragen, zo maken zowel projectontwikkelaar Vooruitzicht als sociale woningmaatschappij De Ideale Woning vandaag bekend.

Lees meer »
31 mei 2017

Waterbuffering aan woonproject moet Ekeren-Donk redden van wateroverlast

In het Antwerpse district Ekeren plannen projectontwikkelaar Vooruitzicht en sociale woningmaatschappij De Ideale Woning een waterbuffer van 40.000 kubieke meter in het toekomstige park van woonproject Hoekakker, om de wijk Donk in de toekomst te behoeden van overstromingen van de Oudelandse Beek. De wijk kreeg in het verleden al vaak te maken met ernstige wateroverlast, vooral in de jaren negentig en voor het laatst nog in 2014.

Lees meer »
15 mei 2017

Ontwikkeling te Hoekakker zorgt voor hyper noodzakelijk waterbekken

Als reactie op het artikel ‘Na Hoekakker is ook Puihoek in gevaar’ laat de Antwerpse schepen Rob Van de Velde Koen (N-VA) weten dat bebouwing op de Puihoek absoluut niet aan de orde is. “Niet vandaag, niet in de toekomst.”

Lees meer »
21 april 2017

Ekeren krijgt gigantisch park van 20 voetbalvelden groot

Ekeren krijgt er eind 2018 een gigantisch park bij van liefst dertien hectare, oftewel van meer dan twintig voetbalvelden groot. Over de naam én de invulling van het park - dat deel uitmaakt van woonproject Hoekakker - zullen zowel de huidige als de toekomstige bewoners mee kunnen beslissen.

Lees meer »